Γρήγορη Αναζήτηση

Η Κλίμακα Του Ιωάννη

Πολυσύνθετη και τεχνικά εκλεπτυσμένη εικόνα που παρουσιάζει τον Ιωάννη τον Σιναΐτη μοναχό, οραματιζόμενο την κλίμακα του.
Έτσι,
στα αριστερά βλέπουμε την κλίμακα που οδηγεί ψηλά στον Παράδεισο όπου ο Χριστός περιμένει με απλωμένα τα χέρια τους δίκαιους. Στη μέση της κλίμακας  την πάλη  μεταξύ δαιμόνων και αγγέλων, για την υφαρπαγή των ψυχών των ανθρώπων. Κάτω χάσκει η άβυσσος, η κόλαση και το θηρίο όπου καταπίνει  τους αμαρτωλούς, αυτούς δεν μπόρεσαν να συνταυτιστούν με τον λόγο του Θεού.

Στα δεξιά μέσα στη σπηλιά -το ερημητήριό του-  ο Ιωάννης ο Σιναΐτης ο οραματιστής της κλίμακας κοιτώντας με δέος το όραμα που του ερμηνεύουν οι αγγέλοι.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μιά απο τις πιό όμορφες και ποικιλματικότερες εικόνες. που έχει αποδοθεί με μοναδική καθαρότητα στις γραμμές και αριστοτεχνικό τρόπο σε ότι αφορά την επιλογή χρωμάτων.

More Info On This Icon
Διαστάσεις : 75 x 90 cm
Υλικά / Τεχνικές : Χρώματα Κρόκου Αυγού (αυγοτέμπερα), ξύλο φλαμούρι, ελεύθερες επιφάνειες (φόντο) επιχρυσωμένες με φύλλο χρυσού 22Κ.
Categorized Under : Βιβλικές Παραστάσεις

Σχετικά ....

Η Χρυσούλα Καψαμπέλη - Ευαγγελάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών...

Μαθήτευσε στην αγιογραφία δίπλα στον αγιογράφο Τάσο Καθαρόπουλο

» Περισσότερα...

Τελευταία Νέα

Υλικά / Τεχνικές

Κάθε εικόνα είναι χειροποίητη και αποτελεί ένα μοναδικό κομμάτι τέχνης. Οι τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, να ακολουθούν την παράδοση. Δείτε περισσότερα για τι σημαίνει αυτό...

» Περισσότερα